Meditta levert o.a. Spoedzorg in de regio’s Westelijke Mijnstreek, Roermond en Weert.
Met een online formulier stellen we snel vast welke zorg u nodig heeft en of u naar de spoedpost mag komen. U krijgt direct advies. Bel altijd vóórdat u naar de spoedpost komt.
Is er een levensbedreigende situatie? Bel dan 112!
Begeleiding na een beroerte: CVA nazorg
Waarom deze begeleiding?
Eenmaal thuis worden de gevolgen van een beroerte vaak pas echt duidelijk. Het dagelijks leven thuis is anders dan in het ziekenhuis, zorgcentrum of revalidatiecentrum. Uit onderzoek is gebleken dat het goed is om het eerste jaar na de beroerte aandacht te besteden aan veranderingen die een beroerte in uw leven kan meebrengen en uw naasten daarover te informeren. De praktijkondersteuner besteedt daar extra aandacht aan. Ook biedt hij begeleiding om de kans op een nieuwe beroerte zo klein mogelijk te maken. Het is daarom goed een afspraak te plannen met de praktijkondersteuner, ook al ervaart u nu (nog) geen of slechts beperkte problemen.
Wat betekent CVA precies?
CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident. Letterlijk vertaald: een ongeluk (accident) in de bloedvaten (vasculair) van de hersenen (cerebro). Bij een CVA - ook wel beroerte genoemd - krijgt een deel van de hersenen opeens te weinig of geen zuurstof.
Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de praktijkondersteuner of uw huisarts.
Breinlijn
Breinlijn is een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Voor patiënt, naasten en zorgprofessionals.
Behandeling nodig van een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist?
Vraag de praktijkondersteuner naar de therapeut in uw regio die speciaal geschoold is voor het behandelen van klachten ontstaan na een beroerte.
Meditta heeft in samenwerking met de neurologen van de ziekenhuizen in de regio (Laurentius Ziekenhuis Roermond, St. Jansgasthuis Weert en Zuyderland Medisch Centrum Sittard/Geleen) dit speciale programma voor zorg na een beroerte ontwikkeld.